Vektory v Geogebře

Z distanční výuky mám několik videí, kterými jsem vlastně začínal. Když jsem si je s odstupem času pustil, docela jsem se pobavil. O co větší byla tehdejší natáčecí euforie, o to horší materiál vznikl. Hlavně didakticky jsem se ve videu našel až později. Analytická geometrie patřila mezi první kousky. A tak jsem je natočil znovu a některé dal kromě Classroomu i na YouTube.

Není jich moc, snažil jsem se o systém. Od základních vlastností vektorů až k součinům jsem postupně videa dával dohromady jako seriál. Geogebra je opravdu geniálně vyvíjená platforma. Zejména připravené výpočty celý proces urychlují a navíc je k dispozici jednoduché skriptování.

vektory

Dneska je už aplikace nastavena tak, že na jedné obrazovce vytvoříte kompletní studijní produkt. Můžete jej využít buď přímo jako hotový výukový soubor nebo jako součást jiných materiálů. Umístil jsem jej i na web Geogebry jako veřejný, protože respektuji principy open source.

Snažil jsem se o stručnost a jsem docela zvědav na reakce. Jedna věc je jejich použití jako doplněk mé výuky v hodinách, kdy studenti znají můj styl. Druhá věc je názor lidí, které neučím. Pro ně je to jiný způsob vysvětlování, než na který jsou zvyklí. Videa jsou na YouTube také jako veřejná (viz odkaz pod článkem).

Autor: Petr Chlebek